Alkalmazott Informatikai Intézeti Tanszék

3515, Miskolc, Miskolc-Egyetemváros,  Informatikai épület,                                                                                                                  Titkárság Fsz. 12. szoba. Tel:+3646-565111/14-13

Képgaléria

Ki olvas minket

We have 56 guests online

Bosch Elektromobil Versenyen

 

Az idén második alkalommal rendezte meg a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. az elektromobil versenyt. Ezúttal a Görgey utcának a Mindszent tértől egészen a Lévay utcáig tartó szakasza szolgált a különleges – a versenykiírás szerint „Li-Ionos”, a meghajtásra egy akkumulátoros ütve fúrógépet  használó – járművek versenypályájaként.

 

 

 

 

A Bosch Elektromobil Versenyen a Csettegők csapata az Alkalmazott Informatikai Tanszék támogatásával kiugró eredményt ért el. Megnyerték a második elektromobil versenyt. Az izgalmas és látványos futamok, a napos idő, valamint a sztárvendégek közreműködése is hozzájárult ahhoz, hogy több ezer embert vonzott a múlt hétvégén megrendezett II. Bosch Elektromobil verseny. 
 
A rendezvény – melynek házigazdája Görög Zita és Szujó Zoltán volt – sok színes, kicsiknek és nagyoknak szóló programmal várta a látogatókat a miskolci Sportcsarnok előtt. Tavalyhoz képest számos újdonsággal készültek a szervezők, többek között a kisebbek mini elektromobilokat is kipróbálhattak, de versenyek szünetében a vállalkozó kedvűek akadályversenyeken is összemérhették tudásukat. A WWF hasznos, hétköznapi környezettudatos tippekkel felpakolt klímaautója mellett robotbemutató, jégszobrászat, Rally-autó bemutató és zenés, színpadi előadások sora szórakoztatatta a nagyérdeműt, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a verseny mellett, idén a Bosch egy nagyszerű családi napot is szervezett.

Elektromobilok a világ minden tájáról.
Nyugodtan elmondhatjuk, hogy a II elektromobil versenyen, minden négyzetméterre jutott egy mérnök, hiszen hat országból, mintegy nyolcvan környezetkímélő, elektromos hajtású autó, és azok tervezői is jelen voltak a rendezvényen, és több ezer egyetemista szurkoló is összegyűjt.

 

Az idén a műszaki középiskolák diákjai is bekapcsolódtak a versenybe, hogy összemérjék tudásukat az ország különböző egyetemeiről érkezett hallgatókkal, nem utolsó sorban a Miskolci Egyetem tehetséges gépészeivel.

 

A Föld napja apropójából másodszor megrendezett futam élén végül a Miskolci Egyetem Csettegők csapata végzett, második hely a Mekk Mester (Óbudai Egyetem) csapatát illette, a harmadik helyen holtverseny alakult ki, ezen osztozott a Gépész Car (ME) és az MK-Interceptor (Debreceni Egyetem).

 


Kivonat a műszaki kiírásból:
- Az elektormobiloknak BOSCH PSB 18 LI-2 akkumulátoros ütvefúrógépet kellett használnia a motorként.
- Pontos meghatározások voltak a jármű méreteinek meghatározásánál
- Különleges biztonságtechnikai feltételeknek kellett megfelelnie minden elektromobilnak (többek közt bukósisak, bukócső és biztonságiöv használata)
- Szabályok voltak érvényesek a vázszerkezetre, a motorra a karosszériára, a hajtásláncra, a kormányműre és a fékre is.
- Kötelező volt beadni egy dokumentációt a járműről, mely tartalmazta a szerkezeti vázlatot, a részletes összeállítási rajzot, valamint a végleges összeállítási rajzot, fényképpel

 

Forrás: http://www.miskolciharsona.hu